Fazlija – Helikopter svetovni hit!

 Fazlija – Helikopter svetovni hit!

Fadil Fazlija je bosanskohercegovski folk pevec. Njegovi največji hiti so bili Malo viski, malo Coca-cola, Duga, Evo majko sina tvog …

In zakaj pišemo v pretekliku? Ker je Fazlija zdaj najbolj znan po neki drugi skladbi, in sicer mega spletni uspešnici Helikopter!

Zaslovel je že v devetdesetih

Fazlija je postal priljubljen sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja, in to predvsem s priredbami skladb drugega glasbenika, njegovega kolega, danes že pokojnega Sinana Sakića. Fazliji je uspelo svoj prvi album objaviti leta 1996 in od takrat redno snema in seveda tudi nastopa.

Pevec z veliko strastjo

Fadil je iz Bihaća

Fadil Fazlija se je rodil leta 1972 v Bihaću. Zasebno življenje uspešno skriva pred mediji, ve se le, da je že nekaj let poročen z Ajko Kovačević Fazlija, s katero ima hčerko Alajdo in sina Armana. Marca 2018 se je prek družbenih omrežij pohvalil s tem, da je že drugič postal dedek.

Kralj romskih porok

Fazlija je v predkoronskem obdobju res veliko nastopal v rojstni Bosni, zelo veliko koncertov pa je imel tudi v tujini, kjer je izjemno priljubljen predvsem med ljudmi, ki so se iz nekdanje skupne države izselili na sever Evrope. Je pravi kralj romskih porok in med nastopi prepeva v maternem in romskem jeziku. Zabave, na katerih nastopa, pa so seveda divje in trajajo res dolgo v noč.

Helikopter prepričal svetovne zvezdnike!

Skladba Helikopter je prek družbenega omrežja TikTok postala viralni svetovni hit. Kar lepo število svetovno znanih zvezdnikov si je omislilo ples na skladbo Helikopter in tako je Fazlija prišel tudi do svetovne slave! Za srbski Telegraf je povedal: »Ja, videl sem te posnetke – neke Kardashianke, Britney Spears pa David Guetta in še kup drugih – vsi plešejo na moj Helikopter, s katerim sem pred leti zaslužil samo drobiž. Opozoril me je sin, ki je videl na TikToku – pa jaz še vedel nisem, kaj je to TikTok. No, zdaj vem!«

In tako je bilo pri Kardashianih

Torej davno pozabljen hit Helikopter se je tako po naključju znašel na TikToku in sprožil tako imenovani trend, ki se je razširil kot oljni madež. Fazlija je situacijo dobro izkoristil in posnel še novo verzijo skladbe, v kateri je sicer precej postaran, vendar še vedno zelo šarmanten – ob njem pa je šopek seksi lepotic in seveda tudi helikopter! Koliko je zaslužil s skladbo, ni še razkril, je pa postal res izjemno prepoznaven – bo znal to prepoznavnost izkoristiti tudi zato, da bo zaslužil kakšen cekinček več?