Neisha + Đuro = HIT!

 Neisha + Đuro = HIT!

foto: Vita Orehek

Priljubljena glasbenica Neisha, ki prav ta teden praznuje svoj okrogli jubilej – 40. rojstni dan –, je v novo leto vstopila pompozno in z velikim presenečenjem za vse. Skupaj s priljubljenim igralcem, režiserjem in glasbenikom Brankom Đurićem – Đurom sta posnela duet z naslovom Ne brini.

Novinarju Nejcu Simšiču je za revijo Vklop Stop povedala: »Vse se je lepo poklopilo in tako na svoj 40. rojstni dan predstavljam duet z Đurom, ki sva ga posnela v dveh različicah. Ena je slovensko-hrvaška, druga pa samo hrvaška. Pesem Ne brini govori o razhodu, ki ima pridih lahkotnosti – par, najboljša prijatelja, med katerima je ljubezen izpuhtela, si mahata v slovo in oddrvita vsak v svojo smer,« je tudi razkrila, zakaj je pesem posnela prav s slavnim bosanskim igralcem in glasbenikom.

»Naše vezi so v zadnjih letih že kar družinsko prepletene, ker v svoji Mali šoli rokenrola poučujem obe Đurovi hčerki, Zalo in Elo. Z Zalo sva že združili avtorske moči, katerih rezultat bo mogoče slišati na moji prihajajoči plošči Jadra. Lepega dne pa je Đuro prinesel s seboj besedilo in kitaro ter mi odigral prekrasno pesem, ki jo je sam napisal. Zanimalo ga je, ali bi jo izvedla oz. posnela jaz. V meni je od navdušenja nad slišanim takoj vzklila ideja, zato sem na glas rekla: ‘Đuro, če si že napisal, zapel in zaigral tole takole dobro, potem bom pa jaz zraven samo še prislonila svoj glas, klavir in bend … in bo zagotovo nastalo nekaj dobrega.’ In tako sva se kar hitro zmenila za sodelovanje, saj je treba tako navdušenje zagrabiti za roge in stopiti na plin,« je z nasmeškom priznala Neisha.

“Bova pa z Đurom imela letos spomladi resno priložnost, in to na odru Cankarjevega doma, 12. maja, ko bom tam predstavila svojo novo ploščo skupaj z gosti, ki jih ne bo malo. Predvsem si lahko kljub elegantnemu prizorišču obetamo res dober odmerek rokenrola.”

Branko Đurić – Đuro in Neisha sta po letih prijateljstva končno združila moči tudi v glasbenem duetu.

Foto: Vita Orehek