Fižolova juha z balkanskim sirom

 Fižolova juha z balkanskim sirom

foto: Profimedia

Porcije: 4
Čas priprave: 30 min
Energijska vrednost: 1038 kJ/248 kcal

Sestavine:

  • 2 žlici olivnega olja,
  • 1 čebula,
  • 2 korenčka,
  • 2 stebli zelene,
  • 2 stroka česna,
  • 800 ml zelenjavne juhe,
  • 100 g belega kuhanega fižola,
  • 250 g češnjevih paradižnikov,
  • 1 čajna žlička origana,
  • sol po okusu,
  • 150 g balkanskega sira

Potek priprave:

  1. Na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo.
  2. Dodamo sesekljano korenje, steblo zelene in rezine česna.
  3. Pražimo še približno 5-6 minut.
  4. Zalijemo z juho, dodamo fižol, češnjev paradižnik, origano, sol po okusu in kuhamo do mehkega.
  5. Ob serviranju okrasimo z naribanim balkanskim sirom in zelišči.

Dober tek!