Čigava je ta praznična miza?!

 Čigava je ta praznična miza?!

Za pravoslavno Cerkev je značilno, da v verskih zadevah še vedno uporablja julijanski koledar, zato so prazniki praviloma 13 dni pozneje kot ustrezni prazniki v Rimskokatoliški Cerkvi in v nekaterih drugih pravoslavnih Cerkvah (npr. v Grški pravoslavni Cerkvi, ki je tudi prešla na novejši Milankovićev koledar, ki je podoben običajnemu gregorijanskemmu koledarju). Pravoslavni, srbski verniki torej božič praznujejo 7. januarja (in ne 25. decembra).

Seka Aleksić

Praznovanje na Instagramu

Instagram je tako poln fotografij in video posnetkov, na katerih lahko vidimo, kako zvezdniki v regiji slavijo pravoslavni božič. Če pa izbiramo najlepše okrašeno mizo ali kar celo jedilnico, je zmagovalka gotovo Seka Aleksić – poglejte, kako je okrasila jedilnico. Komentarji na Instagramu se nizajo eden za drugim in ljudje so navdušeni!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SEKA ALEKSIĆ (@seka_aleksic)

Krasni kozarci, zeleni dodatki, krzno – kup detajlov!

Seka Aleksić je znana po tem, da ima zelo rada praznike in da skuša svojima sinovoma pričarati kar najlepše spomine, ki jih seveda deli tudi s svojimi sledilci. Teh pa je samo na instagramu že 1.4 milijona! Seka živi v krasni hiši v Stari Pazovi, v Srbiji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SEKA ALEKSIĆ (@seka_aleksic)

Ste vedeli, da …

Seka Aleksić, katere pravo ime je Svetlana Piljikić, se je rodila 23. aprila 1981 v Zvorniku in je zaradi težkega finančnega položaja družine že zgodaj začela nastopati v ‘kafanah’ in diskotekah. Po zmagi na festivalu ljudske glasbe Moravski biseri v Čupriji je podpisala pogodbo z založbo Grand Production, pri kateri je leta 2002 izdala svoj prvenec Idealno tvoja. V naslednjih letih je postala še bolj priljubljena z naslednjima albumoma Balkan (2003) in Dođi i uzmi me (2005) ter mnogimi uspešnicami, ki jih že skoraj 20 let niza eno za drugo.

Medtem pa je njena zadnja pesem nabrala že skoraj tri milijone ogledov!